Cotton Satin или Cotton Sateen или Памучен Сатен е мошне популарен тип на памучен материјал кој најчесто се употребува за изработка на постелнини. Плетен од сто процентно турско предиво има структура на 74-120 нишки на цм2 и поради високиот број на нишки самиот материјал станува помек, квалитетот е подобар и истиот дава блескав изглед. Се разбира дека со таквата структура, пропустливоста на воздух е на високо ниво што спречува потење. Голема предност на Cotton Satin постелнините, за разлика од памучните постелнини е тоа што во летниот период даваат чувство на свежина и нема потреба да се пеглаат.

Related Posts
Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Call Now ButtonНарачај преку телефон